Wie zijn we

Ontstaan

Voor het ontstaan van Team Wikkeveust kunnen we teruggaan naar de zomer van 2017. Een paar sportende buurmannen noemden zich om te lachen TeamWikkeveust. Niet snel later gingen deze tussen pot en pint brainstormen over het oprichten van een loopgroep. Het doel was om met deze loopgroep mensen bij elkaar te brengen en zo de individuele trainingen wat aangenamer te maken. Op 16 oktober 2017 werd Team Wikkeveust officieel boven de doopvont gehouden. Alle begin is moeilijk en dat was voor ons niet anders. Na een oproep met affiches in de broodautomaten hadden we weinig tot geen respons. Hoewel we reeds enkele ‘leden’ hadden kunnen toevoegen door onze persoonlijke contacten, bleven we op zoek gaan naar lopers uit de buurt. De sociale media waren hierin een bondgenoot en brachten alles in een stroomversnelling. Intussen werden clubkleuren gekozen en een logo ontworpen. We lieten shirts maken om te dragen tijdens trainingen en wedstrijden om zo nog meer als eenheid naar buiten te komen.

Ons ledenaantal bleef maar stijgen en via een messengergroep communiceerden we om samen op pad te gaan. Als vertrekpunt kozen we het centraal gelegen Klein Scherpenheuvel. Dankzij de grote interesse en het niveauverschil tussen de lopers kwam er al gauw een tweede groep. Zij gingen aan een rustiger tempo lopen. Ook deze groep werd al snel groter. In 2018 organiseerden we in samenwerking met de KWB een start2run. Dit succesverhaal zorgde voor een derde groep.

Op dit moment

Bij de start van 2020 telt ons Team +- 75 actieve lopers en loopsters, iets wat wij zelf nooit zouden gedacht hebben. De motivatie en groepssfeer binnen elke groep is top! Er is een enorme verscheidenheid onder de “leden”. Zo hebben we lopers van 5km tot marathonafstand (en zelfs interesse voor Ultra), van puur recreatieve tot gedreven en wedstrijdgerichte sporters. Ondertussen bestaan we uit 3 actieve loopgroepen. Het ‘Team’, de ‘Runners’ groep en de ‘Keep on running’ groep. Voor meer info ga zeker even kijken bij “Teams“.

Vrees dus zeker niet om te komen proberen in welke groep jij jezelf het best voelt. Er wordt ten allen tijde met iedereen rekening gehouden.

De lastigste meters bij het lopen zijn die van je zetel tot de voordeur!

#kanarieferrari #2222power